Vesirinkilät

Vesirinkelit eli bagelit ovat erityisen suosittuja Amerikassa. Ne keitetään ensin suolavedessä ja paistetaan sitten uunissa.

12 kpl

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

2 ½ dl vettä (40°)
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
3 dl täysjyväjauhoja
3–4 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai öljyä

Keittämiseen
1 ½–2 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa

Pinnalle
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun
briejuustoa
vadelma-persikkahilloa 

Ohjeet

Mittaa lämmin vesi, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Jauhota työpöytä ja kumoa taikina. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Laita pullat jauhotetun leivinpaperin päälle, peitä ja kohota.

Kuumenna vesi ja merisuola laakeassa paistokasarissa kiehuvaksi. Pyöräytä kohonneisiin pulliin sormilla reikä ja keitä rinkilöitä 2–3 kerrallaan, parin minuutin ajan vedessä, kerran kääntäen.

Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä juuston ja hillon kanssa.

Katso ohje: Vadelma-persikkahillo

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.