Ainekset
2 ½ dl vettä (40°)
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
3 dl täysjyväjauhoja
3–4 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai öljyä
Keittämiseen
1 ½–2 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa
Pinnalle
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
briejuustoa
vadelma-persikkahilloa
Ohjeet
Mittaa lämmin vesi, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Jauhota työpöytä ja kumoa taikina. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Laita pullat jauhotetun leivinpaperin päälle, peitä ja kohota.
Kuumenna vesi ja merisuola laakeassa paistokasarissa kiehuvaksi. Pyöräytä kohonneisiin pulliin sormilla reikä ja keitä rinkilöitä 2–3 kerrallaan, parin minuutin ajan vedessä, kerran kääntäen.
Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä juuston ja hillon kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!