Vesirinkilät - bagelit - Dansukker

Vesirinkilät

12 kpl 1½ tuntia
Vesirinkelit eli bagelit ovat erityisen suosittuja Amerikassa. Ne keitetään ensin suolavedessä ja paistetaan sitten uunissa.
Vesirinkilät
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä (40°)
  • ½ palaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 3 dl täysjyväjauhoja
  • 3–4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää margariinia tai öljyä

Keittämiseen

  • 1 ½–2 l vettä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa

Pinnalle

  • seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • briejuustoa
  • vadelma-persikkahilloa

Mittaa lämmin vesi, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Jauhota työpöytä ja kumoa taikina. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Laita pullat jauhotetun leivinpaperin päälle, peitä ja kohota.

Kuumenna vesi ja merisuola laakeassa paistokasarissa kiehuvaksi. Pyöräytä kohonneisiin pulliin sormilla reikä ja keitä rinkilöitä 2–3 kerrallaan, parin minuutin ajan vedessä, kerran kääntäen.

Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä juuston ja hillon kanssa.

Katso ohje: Vadelma-persikkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker

;