Vesirinkilät

Vesirinkelit eli bagelit ovat erityisen suosittuja Amerikassa. Ne keitetään ensin suolavedessä ja paistetaan sitten uunissa.

12 kpl

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

2 ½ dl vettä (40°)
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
3 dl täysjyväjauhoja
3–4 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai öljyä

Keittämiseen
1 ½–2 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa

Pinnalle
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun
briejuustoa
vadelma-persikkahilloa 

Ohjeet

Mittaa lämmin vesi, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Jauhota työpöytä ja kumoa taikina. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Laita pullat jauhotetun leivinpaperin päälle, peitä ja kohota.

Kuumenna vesi ja merisuola laakeassa paistokasarissa kiehuvaksi. Pyöräytä kohonneisiin pulliin sormilla reikä ja keitä rinkilöitä 2–3 kerrallaan, parin minuutin ajan vedessä, kerran kääntäen.

Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä juuston ja hillon kanssa.

Katso ohje: Vadelma-persikkahillo

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.