Verigreippisorbetti - Dansukker

Verigreippisorbetti

6 annosta n. 40 min. + 5 h pakastimessa
Kaipaatko makeaa, kirpeää ja raikasta jälkiruokaa vaikkapa uudenvuoden juhliin? Helppo verigreippisorbetti näyttävässä lasissa on herkullinen päätös aterialle.
Verigreippisorbetti
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 (luomu)verigreipin raastettu kuori
  • 3 dl vastapuristettua verigreippimehua (n. 3 kpl)
  • 1 kananmunan valkuainen

1. Sekoita sokeri, siirappi, vesi ja kuoriraaste kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Siivilöi kuoriraaste pois ja jäähdytä sokeriliemi.

2. Purista verigreipeistä mehu, (siivilöi) ja sekoita sokeriliemeen. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se sokeriliemeen. (Valkuainen ei sekoitu tasaisesti, mutta se ei haittaa tässä vaiheessa).

3. Pane seos jäätelökoneeseen tai kaada pakastusrasiaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita noin tunnin välein pakastuksen aikana. Annostele sorbetti annosmaljoihin ja tarjoile heti.

Vinkki!
Jos haluat vähemmän kirpeyttä, korvaa 1 dl verigreippimehua vastapuristetulla appelsiinimehulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;