Veriappelsiinikakku

Nauti alkutalven sitrushedelmistä! Leivo herkullisen mehevä veriappelsiinikakku ja nauti vaikkapa kuuman kaakaon seurana. Voit käyttää myös appelsiineja.

12 annosta

PT1H

90 minuuttia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa

2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl rypsiöljyä

1 tl kanelia

½-1 tl kardemummaa

1 dl kermaa, rahkaa tai kermaviiliä

2 veriappelsiinin raastettu kuori

1 dl veriappelsiinista puristettua mehua

Vuokaan

öljyä

korppujauhoja tai mannasuurimoita

Pinnalle

3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1 tl veriappelsiinin raastettua kuorta

2–3 rkl veriappelsiinista puristettua mehua

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, öljy, kaneli, kardemumma ja kerma. Pese veriappelsiinit hyvin ja raasta joukkoon kuorta ja lisää puristettua mehua.

Voitele ja jauhota vuoka. Laita taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon hyvin pestyn veriappelsiinin kuoriraastetta. Sekoita vähän kerrallaan joukkoon veriappelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutetta pinnalle ja koristele halutessasi veriappelsiiniviipaleilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.