Veriappelsiinikakku

Nauti alkutalven sitrushedelmistä! Leivo herkullisen mehevä veriappelsiinikakku ja nauti vaikkapa kuuman kaakaon seurana. Voit käyttää myös appelsiineja.

12 annosta

90 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa

2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl rypsiöljyä

1 tl kanelia

½-1 tl kardemummaa

1 dl kermaa, rahkaa tai kermaviiliä

2 veriappelsiinin raastettu kuori

1 dl veriappelsiinista puristettua mehua

Vuokaan

öljyä

korppujauhoja tai mannasuurimoita

Pinnalle

3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1 tl veriappelsiinin raastettua kuorta

2–3 rkl veriappelsiinista puristettua mehua

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, öljy, kaneli, kardemumma ja kerma. Pese veriappelsiinit hyvin ja raasta joukkoon kuorta ja lisää puristettua mehua.

Voitele ja jauhota vuoka. Laita taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon hyvin pestyn veriappelsiinin kuoriraastetta. Sekoita vähän kerrallaan joukkoon veriappelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutetta pinnalle ja koristele halutessasi veriappelsiiniviipaleilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.