Veriappelsiinikakku - Dansukker

Veriappelsiinikakku

12 annosta 90 minuuttia
Nauti alkutalven sitrushedelmistä! Leivo herkullisen mehevä veriappelsiinikakku ja nauti vaikkapa kuuman kaakaon seurana. Voit käyttää myös appelsiineja.
Veriappelsiinikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl kanelia
  • ½-1 tl kardemummaa
  • 1 dl kermaa, rahkaa tai kermaviiliä
  • 2 veriappelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl veriappelsiinista puristettua mehua

Vuokaan

  • öljyä
  • korppujauhoja tai mannasuurimoita

Pinnalle

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • 1 tl veriappelsiinin raastettua kuorta
  • 2–3 rkl veriappelsiinista puristettua mehua

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, öljy, kaneli, kardemumma ja kerma. Pese veriappelsiinit hyvin ja raasta joukkoon kuorta ja lisää puristettua mehua.

Voitele ja jauhota vuoka. Laita taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon hyvin pestyn veriappelsiinin kuoriraastetta. Sekoita vähän kerrallaan joukkoon veriappelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutetta pinnalle ja koristele halutessasi veriappelsiiniviipaleilla.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;