Vegaaniset vaniljamunkit

Paras munkkitaikina leivotaan veteen ilman kananmunaa. Nämä vegaaniset vaniljamunkit ovat meheviä ja maukkaita ja maustettu suloisesti vaniljalla.

10–12 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (34 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2,5 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia

Uppopaistamiseen
1 l rypsiöljyä

Munkkien pinnalle
2–3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(1 tl Dansukker Vaniljasokeria)

Ohjeet

1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta). Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola.

2. Yhdistä kuivahiiva sekä noin puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa myös pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu enää kulhoon.

3. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat, muotoile taikina tangoksi ja jaa se 10–12 palaan. Muotoile paloista pullia ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Venytä jokaiseen pullaan sormella reikä ennen paistoa. 

5. Valmistele paistopiste. Mittaa öljy paksupohjaiseen teräskattilaan tai pataan. Laita padan viereen valmiiksi talouspaperilla vuorattu lautanen, sokerilautanen ja tarjoilulautanen sekä aluslautanen reikäkauhalle. Pidä myös kansi käden ulottuvilla, jos öljy syttyy palamaan.

6. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Käytä lämpömittaria. Pyri pitämään lämpö 170–180 asteessa.

7. Tiputa lähellä öljyn pintaa muutama munkkirinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista pari minuuttia molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Anna öljyn kuumeta 180-asteiseksi aina ennen seuraavien munkkien paistoa.

8. Kierittele munkit lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin vaniljasokerilla.

9. Anna öljyn jäähtyä paistamisen jälkeen ja siirrä se takaisin pulloon ja hävitä sekajätteen mukana. Voit käyttää öljyn myös uudelleen munkkien uppopaistamiseen.

 

Vinkit munkkien sokerointiin:

  • Käytä sokerointiin pienikiteistä Dansukker Siro erikoishienoa sokeria. Se tarttuu kauniisti munkin pintaan ja liukenee nopeasti suussa tehden munkista tosi herkullisen.
  • Sokeroi munkit lämpiminä, jolloin sokeri tarttuu munkin pintaan parhaiten.
  • Halutessasi voit maustaa sokerin ripauksella vaniljasokeria.
  • Munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Jos pakastat munkit sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen. Lämmitä munkkeja ensin hieman esimerkiksi mikrossa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

 

Resepti, kuva ja video: Vegeviettelys

Katso video: Näin teet vegaaniset vaniljamunkit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?