Ainekset
5 dl mantelijuomaa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä
Paistamiseen
1 ½–2 l rypsiöljyä
Koristeluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Kaada kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota, että öljy alkaa hiljalleen poreilla. Pudota pieni taikinapala öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa, kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin värin.
Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle. Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?