Vegaaniset munkkirinkilät

Vegaaniset munkit maistuvat yhtä herkullisilta kuin tavallisetkin. Laita taikina kohoamaan hyvissä ajoin. Pyörittele valmiit rinkelit Siro-sokerissa.

noin 20 kpl

2 tuntia

Arviot (142 kpl)

Ainekset

5 dl mantelijuomaa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä

Paistamiseen
1 ½–2 l rypsiöljyä

Koristeluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Kaada kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota, että öljy alkaa hiljalleen poreilla. Pudota pieni taikinapala öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa, kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin värin.

Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle. Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.