Vegaaniset laskiaispullat

Pehmeät vegaaniset laskiaispullat leivotaan kauramaitoon. Täytä vegepullat hillolla tai mantelimassalla, ja tarjoa ystäville parasta laskiaisherkkua.

9–12 kpl

2 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

2,5 dl kaurajuomaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
noin 450 g (noin 7,5 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g vegaanista kasvimargariinia huoneenlämpöisenä
0,3 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
0,5 dl kaurajuomaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
mansikkahilloa tai mantelimassaa
kauravispiä tai vaahtoutuvaa soijatuotetta
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Lämmitä kaurajuoma noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat kaurajuoma-sokeriseoksella ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Jäähdytä ja täytä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.