Vegaaninen sitruuna-kinuskitäytekakku

Leivo luomusokereilla kevään juhliin täysin vegaaninen valumakakku. Upeassa sitruuna-kinuskitäytekakussa on raparperi-vadelmahilloketta ja kreemiä ja päällä vegaaninen kinuski.

noin 8–10 hlölle

4 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Vanilja-sitruunakakkupohja
3 dl Dansukker Luomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 chiamunaa (2 rkl chia-siemeniä ja 6 rkl vettä)
1,5 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 dl kauramaitoa
1 luomusitruunan kuoriraaste

Hilloke & kostutus
1 dl vadelmia
1 dl raparperia
0,5 dl Dansukker Luomuhillosokeria
1 rkl vettä

Kreemi
200 g maidotonta margariinia
5 dl Dansukker Luomutomusokeria
noin 2 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa (esim. Påmackan)

Kinuskidrip
2 dl kasvipohjaista ruoanlaittoon tarkoitettua kermaa (esim. Planti)
2 dl Dansukker Luomufariinisokeria

Koristeet
vadelmia
syötäviä kukkia
sitruunalohkoja
koristerakeita
lakritsayrttiä

Ohjeet

Kakkupohja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kaksi 15 cm kakkuvuokaa. Voit laittaa vuokien pohjalle leivinpaperin, jotta kakkupohjat irtoavat helpommin vuoasta. Voit myös leipoa kakun yhdessä vuoassa pidentämällä paistoaikaa (reilu tunti – testaa kypsyys aina puutikulla).

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, vehnäjauho, leivinjauhe ja suola).

Valmista chiamunat hienontamalla siemenet blenderissä, sekoita veden kanssa ja anna olla muutaman minuutin. Mittaa chiamunien sekaan öljy, kauramaito ja sitruunankuoriraaste. Vispaa nopeasti sekaisin.

Yhdistä seokset siivilöimällä jauhoseos sekaan. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokiin.

Paista kakkuja uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää märkää taikinaa.

Hilloke
Mittaa kaikki hillokkeen aineet pieneen kattilaan ja keitä kunnes marjat ja raparperia hajoaa. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Kreemi
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut vaahtoon. Lisää tehoa ja ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Kinuskidrip
Mittaa kasvikerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja keittele noin 15–20 minuuttia. (Voit testata onko kinuski valmista tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen, jos tippa pysyy kassassa on kinuski valmista). Anna kinuskin jäähtyä kunnolla ennen sen valuttamista.

Kakun kokoaminen
Leikkaa kakkupohjat kahteen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Jos paistoit vain yhden pohjan, niin leikkaa kolmeen tai neljään kerrokseen.

Tämän kakun voit koota suoraan tarjolle, mutta jos sinulla on aikaa, kokoa kakku vuokaan jossa paistoit sen. Näin kakku saa rauhassa tekeytyä ja maustua.

Kasaa kakku kakkualustalle tai vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.

Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros hilloketta ja kerros kreemiä. Toista, kunnes koko kakku on koottu.

Laita koottu kakku jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia. Valmista kinuski tässä vaiheessa, että se ehtii jäähtyä.

Levitä kakun päälle ensin ns. ”murukerros” kreemiä. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. Lisää toinen ohut kerros ja jähmetä kreemi taas jääkaapissa.

Kaada lusikalla tai koristelupullolla auttaen kakun reunoille jäähtynyttä kinuskia. Jos kinuski jähmettyy liikaa voit lämmittää sitä.

Asettele viimeisenä koristeet kakun päälle.

Vinkki!
Voit leipoa ja täyttää kakun valmiiksi päivää ennen. Kinuskin ja koristeet suosittelen asettelemaan kakun pintaan vasta tarjoilupäivänä.

Vinkki!
Tee tavallinen ei-vegaaninen kakku vaihtamalla chiamunat pieniin kananmuniin (2 kpl) ja käyttämällä kreemissä voita ja tuorejuustoa ja kinuskissa kuohukermaa.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.