Vegaaninen pavlova

Kesäherkku pavlova onnistuu hyvin myös vegaanisena. Täytä rapea, sisältä pehmeä marenkiunelma vaahdotetulla kasvivispillä, hillolla ja marjoilla.

2,5 tuntia

Arviot (48 kpl)

Ainekset

1,5 dl kikhernepurkin lientä
2 tl sitruunamehua
1,75 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Koristeluun
2,5 dl kaura- tai muuta kasvivispiä
1 dl vadelma- tai muuta marjahilloa
200 g tuoreita mansikoita
200 g tuoreita kirsikoita
syötäviä kukkia

Ohjeet

Lämmitä uuni 120 asteeseen.

Valuta kikhernepurkin liemi puhtaaseen keraamiseen tai lasiseen kulhoon. Vatkaa lientä n. 10 minuuttia, kunnes saat vaaleaa kiinteää vaahtoa. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää sokeria vaahtoon vähitellen samalla vatkaten. Vaahdon tulisi olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät sen.

Laita leivinpaperi uunipellille. Jaa vaahto kahteen osaan tai jätä pieni määrä vaahdosta pikkumarenkeja varten. Muotoile vaahdosta uunipellille kaksi pyöreää, tasaista kekoa. Pursota kekojen viereen pikkumarenkeja koristeeksi.

Paista marenkeja uunissa n. 2 tuntia. Voit testata pikkumarenkien tilanteen 1,5 tunnin jälkeen. Jos ne tuntuvat kovilta, ota ne pois uunista, ja jatka kekojen paistamista.

Marenkipohjat ovat valmiita, kun ne ovat päältä kovia ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Pilko mansikat ja kirsikat. Jätä osa marjoista koristeeksi kokonaisina. Vatkaa kasvivispi.

Täytä pavlova: levitä marenkipohjan päälle vispiä ja hilloa. Aseta toinen kerros päälle, levitä päälle loput vispistä. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vegaaninen marenki reagoi herkästi kosteuteen ja menettää rapeutensa. Kannattaa siis koristella pavlova vasta juuri ennen tarjoilua ja syödä herkku saman tien!

Vinkkejä marengin valmistukseen:

• Kulhon tulisi olla täysin puhdas ilman rasvajäämiä. Lasinen tai keraaminen kulho on paras.

• Muista vatkata vaahtoa tarpeeksi kauan, jopa 15–20 minuuttia vatkaimesta riippuen.

• Vegaanisen marengin tärkeä raaka-aine on sokeri. Dansukker Siro erikoishieno sokeri sopii marenkiin hyvin, sillä se on pienikiteinen ja liukenee vaahtoon parhaiten.

• Älä avaa uunia paiston aikana, sillä marengit voivat lätsähtää helposti. Voit kuitenkin avata uunin esim. 1,5 tunnin kohdalla tarkistaaksesi pikkumarenkien tilanteen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.