Ainekset
Pohja
250 g digestivekeksejä *)
125 g maidotonta margariinia
Raparperitäyte
300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Pannacottatäyte
5 dl soijavispiä (Alpro)
1 vaniljatanko
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristelu
mansikoita
kirsikoita
syötäviä kukkia
mintunlehtiä
raparperinkuorta
Ohjeet
*) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.
Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.