Ainekset
Pohja
250 g digestivekeksejä *)
125 g maidotonta margariinia
Raparperitäyte
300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Pannacottatäyte
5 dl soijavispiä (Alpro)
1 vaniljatanko
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristelu
mansikoita
kirsikoita
syötäviä kukkia
mintunlehtiä
raparperinkuorta
Ohjeet
*) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.
Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.