Vegaaninen pannacottapiirakka

Kesäisesti koristeltu piirakka kätkee pannacotan alle raikkaan raparperitäytteen. Helppo maidoton leivonnainen valmistuu mökilläkin ilman uunia.

PT1H

4 tuntia

Arviot (24 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
250 g digestivekeksejä *)
125 g maidotonta margariinia

Raparperitäyte
300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Pannacottatäyte
5 dl soijavispiä (Alpro)
1 vaniljatanko
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Koristelu
mansikoita
kirsikoita
syötäviä kukkia
mintunlehtiä
raparperinkuorta

Ohjeet

*) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.

Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?