Vegaaninen pannacottapiirakka - Dansukker

Vegaaninen pannacottapiirakka

4 tuntia
Kesäisesti koristeltu piirakka kätkee pannacotan alle raikkaan raparperitäytteen. Helppo maidoton leivonnainen valmistuu mökilläkin ilman uunia.
Vegaaninen pannacottapiirakka
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 250 g digestivekeksejä *)
    • 125 g maidotonta margariinia

    Raparperitäyte

    • 300 g raparperia
    • 2 dl vettä
    • 2 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Pannacottatäyte

    • 5 dl soijavispiä (Alpro)
    • 1 vaniljatanko
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Koristelu

    • mansikoita
    • kirsikoita
    • syötäviä kukkia
    • mintunlehtiä
    • raparperinkuorta

    *) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.

    Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

    Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.

    Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa


    ;