Ainekset
Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Täyte
750 g tuoreita mansikoita
2 ½ dl soijavispiä (esim. Alpro)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
4 rkl perunajauhoja
Pinnalle
tuoreita mansikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
valkoisia syreeninkukkia
Ohjeet
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.
Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.
Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).
Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.
Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautaselle ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!
Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.