Ainekset
Vegaaninen suklaakakkupohja
300 g maidotonta margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl soijamaitoa tai -kermaa
1 1/2 dl soijajogurttia (esim. Alpro Greek Style)
150 maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)
Kostutus
2 dl vaniljaista kasvimaitoa
Täyte
125 g puolukoita
3 dl kasvipohjaista vispiä (esim. Flora Plant Cream 31 %)
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
200 g kasvipohjaista tuorejuustoa (esim. Violife tai Oatly!)
2 dl vettä
5 3/4 tl agar agar -jauhetta
Kuorrute
n. 50 g omenamarmeladia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl kasvipohjaista kermaa (esim. Flora Plant Cream 15 %)
Reunat ja pursotukset
2 1/2 dl kasvipohjaista vispiä
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Pohja
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhoseos margariini-sokerivaahtoon vuorotellen soijamaidon ja -jogurtin kanssa.
Sulata suklaa ja lisää lopuksi taikinaan.
Vuoraa kakkuvuoka (20 cm) leivinpaperilla ja levitä kolmasosa taikinasta vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta leivinpaperin avulla vuoasta. Paista kaksi muuta pohjaa samaan tapaan. Anna pohjien jäätyä. Pohjat kannattaa säilyttää jääkaapissa ennen kakun kokoamista – kylminä niitä on helpompi käsitellä.
Valmistelut
Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa reuna reunakalvolla tai leivinpaperista leikatulla suikaleella, jonka leveys on ainakin 10 cm, sillä kakusta tulee melko korkea.
Laita ensimmäinen pohjalevy valmiiksi vuokaan ja kostuta se kasvimaidolla.
Punnitse valmiiksi täytteen puolukat.
Täyte
Vatkaa kasvivispi ja fariinisokeri vaahdoksi. Mittaa toiseen kulhoon valmiiksi tuorejuusto.
Laita kattilaan vesi ja agar agar -jauhe. Keitä pohjaa myöten sekoitellen minuutti, pari.
Yhdistä agar-vesiseos tuorejuuston kanssa vatkaimella sekoittaen. Toimi nopeasti, sillä hyytelöityminen alkaa heti, kun nostat kattilan liedeltä. Lisää tuorejuustoseos vaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon puolukat.
Levitä puolet täytteestä vuokaan. Laita päälle pohjalevy ja kostuta. Levitä vuokaan loput täytteestä ja nosta kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolmisen tuntia.
Kuorrute
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Levitä pinnalle ohuelti marmeladia. Se estää kinuskia imeytymistä pohjaan.
Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kasvikerma. Keitä välillä sekoitellen noin 111-asteiseksi.
Kaada kinuski kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin, kunnes kinuski on jähmettynyt.
Reunat ja pursotukset
Mittaa kulhoon kasvivispi ja sokerit. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
Levitä kermavaahtoa kakun reunaan ja tasoita kulmapalettiveitsellä tai lastalla.
Käytä loput vaahdosta pursotuksiin. Tee ensin reunan röyhelöpursotus ruusutyllalla. Laita tylla pursotuspussiin ja laita pussiin pieni määrä (alle kolmasosa) vaahtoa. Jaa kakku kahdeksaan osaan pienillä merkeillä, jotta saat röyhelöistä tasakokoisia. Tee sitten isolla tähtityllalla ketjumainen pursotus kakun päälle, kinuskin reunaan. Viimeistele alareuna vastaavalla, pienemmällä tyllalla tehdyllä pursotuksella.
Koristelussa voi hyödyntää foliolla tai kukkapiikeillä suojattuja ruusuja, kakkukynttilöitä tai muita kakkukoristeita.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Kinuskikissa testaa: Tuotevertailu kasvipohjaisista kermoista kinuskin valmistamisessa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.