Vegaaninen kinuskikakku

8 annosta 2 tuntia
Valmista herkullinen kinuskikakku helposti vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Täytteessä voit käyttää omia suosikkihedelmiäsi.
Vegaaninen kinuskikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
    • 1 tl ruokasoodaa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ripaus kanelia tai kardemummaa
    • 1 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
    • 2 tl omenaviinietikkaa
    • 50 g maidotonta margariinia sulatettuna

    Vuokaan

    • maidotonta margariinia
    • korppujauhoja tai kookoshiutaleita

    Väliin ja reunoille

    • 2 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
    • 1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 purkki säilykemangoa
    • säilykemangon liemi kostutukseen

    Kuorrutus

    • 2 ½ dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • nokare maidotonta margariinia
    • (tuoreita vadelmia)
    • (minttua)

    Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.

    Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm irtoreunainen kakkuvuoka.

    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.

    Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla.

    Laita alin kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja laita mangoviipaleet kokonaisina tai hienonnettuna kakkulevyn päälle. Levitä kerros kauravaahtoa päälle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.

    Valmista kaurakinuski.

    Mittaa kauravalmiste ja fariinisokeri kasariin. Hämmennä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi nokare maidotonta margariinia.

    Valuta kuorrute kakun keskelle ja levitä pinnalle. Pursota loppu kauravaahto kakun reunoille. Koristele halutessasi vadelmilla ja mintunlehdillä.

    Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker