Ainekset
Taikina
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
1 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
2 tl omenaviinietikkaa
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
Vuokaan
maidotonta margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Väliin ja reunoille
2 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 purkki säilykemangoa
säilykemangon liemi kostutukseen
Kuorrutus
2 ½ dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1 dl Dansukker Fariinisokeria
nokare maidotonta margariinia
(tuoreita vadelmia)
(minttua)
Ohjeet
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm irtoreunainen kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla.
Laita alin kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja laita mangoviipaleet kokonaisina tai hienonnettuna kakkulevyn päälle. Levitä kerros kauravaahtoa päälle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.
Valmista kaurakinuski.
Mittaa kauravalmiste ja fariinisokeri kasariin. Hämmennä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi nokare maidotonta margariinia.
Valuta kuorrute kakun keskelle ja levitä pinnalle. Pursota loppu kauravaahto kakun reunoille. Koristele halutessasi vadelmilla ja mintunlehdillä.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.