Vegaaninen kinuskikakku

Valmista herkullinen kinuskikakku helposti vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Täytteessä voit käyttää omia suosikkihedelmiäsi.

8 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (93 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
1 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
2 tl omenaviinietikkaa
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
Vuokaan
maidotonta margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Väliin ja reunoille
2 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 purkki säilykemangoa
säilykemangon liemi kostutukseen
Kuorrutus
2 ½ dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1 dl Dansukker Fariinisokeria
nokare maidotonta margariinia
(tuoreita vadelmia)
(minttua)

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm irtoreunainen kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.

Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla.

Laita alin kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja laita mangoviipaleet kokonaisina tai hienonnettuna kakkulevyn päälle. Levitä kerros kauravaahtoa päälle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.

Valmista kaurakinuski.

Mittaa kauravalmiste ja fariinisokeri kasariin. Hämmennä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi nokare maidotonta margariinia.

Valuta kuorrute kakun keskelle ja levitä pinnalle. Pursota loppu kauravaahto kakun reunoille. Koristele halutessasi vadelmilla ja mintunlehdillä.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?