Värikkäät marengit

Värjää elintarvikeväreillä ja mausta rapeat marengit tilaisuuden ja makusi mukaan.

40–60 kpl

5 tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4–5 munanvalkuaista (noin 150 g)
½ tl (viini)etikkaa

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Leivinpaperoi uunipelti (30 x 40 cm) ja kaada sokeri pellille. Anna olla uunissa n. 5 minuuttia.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää etikka.

3. Ota sokeri uunista ja laske uunin lämpötila 100 °C:een. Jatka vatkaamista keskinopeudella ja lisää vähitellen lämmin sokeri.

4. Vatkaa vielä suurimmalla nopeudella 5–10 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja kokonaan jäähtynyt. Lisää lopuksi valitsemasi maku- ja väriaine.

5. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja pellille. Paista uunissa kolme tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivuneet.

Maustamisvaihtoehtoja:

• 2 rkl sitruunankuoriraastetta, keltaista elintarvikeväriä

• 50 g kookoshiutaleita, joista puolet lisätään taikinaan ja loput sirotellaan marenkien päälle

• 3 rkl kuivattuja vadelmia, punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväriä

• 3 rkl kaakaojauhetta, josta 1 rkl taikinaan ja 2 rkl sirotellaan marenkien päälle
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.