Värikäs hedelmätrifle

Trifle on perinteinen englantilainen jälkiruoka. Värikäs hedelmätrifle on herkullinen ja näyttävä tarjottava pääsiäisenä, vappuna ja muissa kevään juhlissa.

10–12 annosta

PT4H
PT0M
Jälkiruoat

4 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mansikkahyytelö
250 g pakastemansikoita
3 dl vettä
1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeria

Vuokaan
Elmu®kelmu-tuorekelmua

Vanilja-kermarahka
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
250 g maitorahkaa
250 g mascarponea
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(5 cl amarettoa tai kermalikööriä)

Kerroksiin
1 tlk (820/470 g) säilykepersikoita
1 tlk (230/140 g) säilykeananaspaloja
1 l mansikoita
2 dl mangokuutioita, tuore tai pakaste
400 g kahvikakkua tai 20 kpl pikkuleipiä

Kostutus
1–2 dl säilykehedelmien lientä
1/2 sitruunan mehu

Viimeistelyyn
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin hyytelö: Kuumenna mansikat ja vesi kattilassa, keitä 6–8 minuuttia. Siivilöi 3 dl mehua takaisin kattilaan, kuumenna ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kiehauta kunnolla. Ota kattila liedeltä, poista vaahto pinnalta ja kaada liemi kaksinkertaisella tuorekelmulla vuorattuun, noin 20 x 15 cm vuokaan. Hyydytä viileässä muutamia tunteja tai yön yli.

2. Vaahdota kylmä kuohukerma ja sokeri.

3. Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mascarpone ja sokerit kuohkeaksi (lisää likööri). Sekoita puolet kermavaahdosta rahkamascarponeseokseen.

4. Valuta hedelmät, säästä liemi kostutukseen. Huuhtele ja kuivaa mansikat. Pilko hedelmät ja mansikat.

5. Paloittele kakku ja levitä palat (tai pikkuleivät) laakean kulhon pohjalle. Kostuta hedelmäliemi-sitruunamehulla. Huomioi hedelmäpalojen lisäkosteutta antava vaikutus kakku- tai keksikerrokseen.

6. Kuutioi mansikkahyytelö. Levitä 1/3 hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista kakkupalojen päälle. Levitä vanilja-kermarahka ja puolet jäljellä olevista hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista sen päälle.

7. Viimeistele pinta kermavaahdolla ja lopuilla hedelmillä ym. sekä sitruunamelissan lehdillä. Anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja ja tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.