Ainekset
Mansikkahyytelö
250 g pakastemansikoita
3 dl vettä
1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeria
Vuokaan
Elmu®kelmu-tuorekelmua
Vanilja-kermarahka
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
250 g maitorahkaa
250 g mascarponea
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(5 cl amarettoa tai kermalikööriä)
Kerroksiin
1 tlk (820/470 g) säilykepersikoita
1 tlk (230/140 g) säilykeananaspaloja
1 l mansikoita
2 dl mangokuutioita, tuore tai pakaste
400 g kahvikakkua tai 20 kpl pikkuleipiä
Kostutus
1–2 dl säilykehedelmien lientä
1/2 sitruunan mehu
Viimeistelyyn
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Tee ensin hyytelö: Kuumenna mansikat ja vesi kattilassa, keitä 6–8 minuuttia. Siivilöi 3 dl mehua takaisin kattilaan, kuumenna ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kiehauta kunnolla. Ota kattila liedeltä, poista vaahto pinnalta ja kaada liemi kaksinkertaisella tuorekelmulla vuorattuun, noin 20 x 15 cm vuokaan. Hyydytä viileässä muutamia tunteja tai yön yli.
2. Vaahdota kylmä kuohukerma ja sokeri.
3. Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mascarpone ja sokerit kuohkeaksi (lisää likööri). Sekoita puolet kermavaahdosta rahkamascarponeseokseen.
4. Valuta hedelmät, säästä liemi kostutukseen. Huuhtele ja kuivaa mansikat. Pilko hedelmät ja mansikat.
5. Paloittele kakku ja levitä palat (tai pikkuleivät) laakean kulhon pohjalle. Kostuta hedelmäliemi-sitruunamehulla. Huomioi hedelmäpalojen lisäkosteutta antava vaikutus kakku- tai keksikerrokseen.
6. Kuutioi mansikkahyytelö. Levitä 1/3 hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista kakkupalojen päälle. Levitä vanilja-kermarahka ja puolet jäljellä olevista hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista sen päälle.
7. Viimeistele pinta kermavaahdolla ja lopuilla hedelmillä ym. sekä sitruunamelissan lehdillä. Anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja ja tarjoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?