Vapun nyhtöpulla

Leivo iloisen värikkäitä pullakukkia, joille pirteää makua antaa appelsiini. Nyhtöpullan reseptillä voit valmistaa myös pikkuisia vappumunkkeja.

3 kpl

PT1H

1 ½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1 luomuappelsiinin oranssi kuoriraaste ja mehu (¾ dl)
½ palaa (25 g) hiivaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
noin 550 g (8 dl) vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
Voiteluun
50 g voita sulatettuna
Pinnalle
Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl sitruunasta puristettua mehua
vihreää ja keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Kaada kädenlämpöiset maito ja appelsiinimehu taikinakulhoon. Sekoita appelsiininkuoriraaste, hiiva, fariinisokeri, suola, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa kimmoisan pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä taikinapalat pötköiksi. Jaa pötkö kahdeksaan osaan niin, että yksi pala on hiukan suurempi. Pyöritä palat pulliksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Aseta suurin pulla kukan keskiöksi ja seitsemän hiukan pienempää pullaa terälehdiksi ympärille. Jätä kukkasen pullien väliin kohoamisvaraa. Tee loput kaksi kukkasta samoin. Peitä ja kohota.

Paista uunissa 220 asteessa noin 12 minuuttia. Voitele haaleaksi jäähtyneiden pullakukkasten terälehdet voisulalla ja ripottele kerros taloussokeria voideltujen pullien päälle.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää ne keväisen keltaisella ja vihreällä. Pursota pullan keskiön pinnalle vihreitä ja keltaisia pisteitä.

Nauti vappupöydässä siman kera.

Vinkki!
Samasta taikinasta voit valmistaa pikkuisia munkkeja. Keitä munkit 180-asteisessa öljyssä, valuta. Kierittele lämpimät munkit Dansukker Siro erikoishienossa sokerissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.