Ainekset
3 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrutus
4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa
Pinnalle
paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja käännä taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–20 minuuttia.
Kiehauta kuorrutteen ainekset kasarissa. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa, jotta seos on levittyvä. Levitä vielä lämpimän torttulevyn pinnalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita.
Vinkki!
Uunipellin koko vaikuttaa pohjan paksuuteen ja paistoaikaan sekä kuorrutteen määrään. Halutessasi enemmän kuorrutusta suurenna ohjetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?