Vaniljaneliöt

30 minuuttia
Vaniljasokeri maustaa taikinan ja kuorrutuksen.
Vaniljaneliöt
Arvioi: (35kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus

  • 4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 rkl maitoa

Pinnalle

  • paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja käännä taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–20 minuuttia.

Kiehauta kuorrutteen ainekset kasarissa. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai maitoa, jotta seos on levittyvä. Levitä vielä lämpimän torttulevyn pinnalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja tai koristerakeita.

Vinkki!
Uunipellin koko vaikuttaa pohjan paksuuteen ja paistoaikaan sekä kuorrutteen määrään.    Halutessasi enemmän kuorrutusta suurenna ohjetta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker