Vaniljainen riisipuuro ja Viktorian mansikat

Riisipuuro aateloidaan vaniljalla ja kermalla ja tarjoillaan raikkaiden mansikoiden kera.

6 annosta

12 tuntia + 2 tuntia

Arviot (74 kpl)

Ainekset

Viktorian mansikat
1 limetin mehu
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
250 g pakastemansikoita
Vaniljainen riisipuuro
1 1/2 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2–1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Viktorian mansikat
Pane mehu, vesi, hillo-marmeladisokeri ja jäiset mansikat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen. Valmistus mikrossa: Pane kaikki aineet mikroaaltouunin kestävään isoon kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (noin 800 W) 6–8 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Jäähdytä yön yli jääkaapissa. Tarjoa vaniljaisen riisipuuron kastikkeena.

Vaniljainen riisipuuro
Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisit ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
Mausta suolalla ja jäähdytä.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahto puuroon ja annostele puuro jälkiruoka-astioihin. Sekoita Viktorian mansikat ja annostele ne juuri ennen tarjoilua riisin päälle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.