Vaniljainen riisipuuro ja Viktorian mansikat

Riisipuuro aateloidaan vaniljalla ja kermalla ja tarjoillaan raikkaiden mansikoiden kera.

6 annosta

PT1H

12 tuntia + 2 tuntia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Viktorian mansikat
1 limetin mehu
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
250 g pakastemansikoita
Vaniljainen riisipuuro
1 1/2 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2–1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Viktorian mansikat
Pane mehu, vesi, hillo-marmeladisokeri ja jäiset mansikat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin kattilan sisältöä ravistellen. Valmistus mikrossa: Pane kaikki aineet mikroaaltouunin kestävään isoon kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (noin 800 W) 6–8 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Jäähdytä yön yli jääkaapissa. Tarjoa vaniljaisen riisipuuron kastikkeena.

Vaniljainen riisipuuro
Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisit ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
Mausta suolalla ja jäähdytä.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahto puuroon ja annostele puuro jälkiruoka-astioihin. Sekoita Viktorian mansikat ja annostele ne juuri ennen tarjoilua riisin päälle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?