Ainekset
2 1/2 dl raparperiviipaleita (n. 2 pientä vartta)
1 rkl vettä
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
500 g kohmeisia mansikoita
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä hämmennellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Jauha kohmeiset mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää jäähtynyt raparperiseos joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi ja kääntele se raparperi-mansikkaseoksen joukkoon. Laita seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.
Mikäli käytössäsi ei ole jäätelökonetta, pakasta seos tilavassa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella tunnin välein muutaman kerran pakastuksen aikana.
Voit tarjota sorbetin pehmoisena tai säilyttää pakastimessa, jolloin saat siitä pyöräytettyä jäätelökauhalla palloja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.