Ainekset
2 1/2 dl raparperiviipaleita (n. 2 pientä vartta)
1 rkl vettä
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
500 g kohmeisia mansikoita
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä hämmennellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Jauha kohmeiset mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää jäähtynyt raparperiseos joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi ja kääntele se raparperi-mansikkaseoksen joukkoon. Laita seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.
Mikäli käytössäsi ei ole jäätelökonetta, pakasta seos tilavassa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella tunnin välein muutaman kerran pakastuksen aikana.
Voit tarjota sorbetin pehmoisena tai säilyttää pakastimessa, jolloin saat siitä pyöräytettyä jäätelökauhalla palloja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!