Vaniljainen appelsiinihillo

(noin 5 dl valmista hilloa) 45 minuuttia
Vanilja ja rosmariini maustavat appelsiineista ja veriappelsiineista valmistettua hilloa.
Vaniljainen appelsiinihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g appelsiineja lohkoina
  • (= noin 500 g kuorellisia appelsiineja, Huom! Sitrusten kuorien paksuudessa on eroja)
  • 250 g veriappelsiineja lohkoina
  • (= noin 500 g kuorellisia veriappelsiineja)
  • 1 vaniljatanko
  • 1 reilunkokoinen rosmariinin oksa
  • 250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria

Leikkaa sitrushedelmistä molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruslohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois.

Laita sitruslohkot, halkaistu vaniljatanko ja rosmariini kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillosokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Poista hillosta rosmariininoksa (halutessasi irrota muutama neulanen ja jätä ne hillon joukkoon). Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker