Ainekset
250 g appelsiineja lohkoina
(= noin 500 g kuorellisia appelsiineja, Huom! Sitrusten kuorien paksuudessa on eroja)
250 g veriappelsiineja lohkoina
(= noin 500 g kuorellisia veriappelsiineja)
1 vaniljatanko
1 reilunkokoinen rosmariinin oksa
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Leikkaa sitrushedelmistä molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista. Laita sitruslohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois.
Laita sitruslohkot, halkaistu vaniljatanko ja rosmariini kattilaan. Kuumenna ja lisää Hillosokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kerää pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto pois lusikalla. Poista hillosta rosmariininoksa (halutessasi irrota muutama neulanen ja jätä ne hillon joukkoon). Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?