Vaniljainen appelsiini-basilikahillo

Maista pirteän keltaista appelsiinihilloa, joka on maustettu vaniljalla. Herkkuhillo tarjoillaan tuoreen basilikan kera.

noin 4 dl

PT25M

½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

noin 1 kg appelsiineja
200 g (vajaa 2½ dl) Dansukker Hillosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Tarjoiluun
tuoreita basilikanlehtiä

Ohjeet

1. Leikkaa veitsikuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kattilaan, puserra kalvokimpuista mehut palojen päälle, yhteensä 400 g appelsiinin hedelmälihaa ja mehua. Halutessasi voit pilkkoa lohkoja.

2. Kaada hillosokeri kattilaan appelsiinien päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 8–10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.

3. Kuori vaahto pois lusikalla, jäähdytä hilloa hetki ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

4. Tarjoiluun: Silppua puhdistetut basilikanlehdet. Ota hilloa puhtaalla lusikalla esim. pullaviipaleen tai maustamattoman jogurtin päälle ja ripottele basilika pinnalle.

Nauti pullaviipaleen, lettujen, pannukakun, paahtoleivän tai luonnonjogurtin kanssa.
 

Vinkki!
Veitsikuorittu appelsiini, tee näin:

Aloita leikkaamalla appelsiinin molemmista päistä hatut pois. Pane appelsiini leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä appelsiinin muodon mukaan.

Kalvottomat appelsiinilohkot:
Ota veitsikuorittu appelsiini toiseen käteen ja leikkaa appelsiinilohkot terävällä veitsellä tarkasti kalvoa myöten. Puserra jäljelle jäävästä kalvokimpusta mehu kulhoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.