Pohja
Kostutus
Täyte
Pinnalle
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella.
Purista limettimehu juomalasiin ja kuumenna kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista vedessä lionneet liivatelehdet ja liuota joukkoon sekoittaen. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Irrota jähmettynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele kakku limetinlohkoilla tai -viipaleilla.
Vinkki!
Samalla tavoin voit valmistaa kakun myös tummasta suklaasta. Mausta seos silloin luomuappelsiininkuoriraasteella.
Reseptin on laatinut