Ainekset
Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
½–¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100–150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
½ luomulimetin mehu
Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g valkosuklaalastuja
limetinlohkoja tai -viipaleita
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella.
Purista limettimehu juomalasiin ja kuumenna kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista vedessä lionneet liivatelehdet ja liuota joukkoon sekoittaen. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Irrota jähmettynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele kakku limetinlohkoilla tai -viipaleilla.
Vinkki!
Samalla tavoin voit valmistaa kakun myös tummasta suklaasta. Mausta seos silloin luomuappelsiininkuoriraasteella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?