Valkosuklaa-limejuustokakku

Valkosuklaan ja limetin yhdistelmä on vastustamaton. Voit leipoa juustokakun myös tummasta suklaasta ja appelsiinista.

8 annosta

PT40M

45 minuuttia + hyytyminen

Arviot (63 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
½–¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100–150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
½ luomulimetin mehu

Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g valkosuklaalastuja
limetinlohkoja tai -viipaleita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella.

Purista limettimehu juomalasiin ja kuumenna kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista vedessä lionneet liivatelehdet ja liuota joukkoon sekoittaen. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele kakku limetinlohkoilla tai -viipaleilla.

Vinkki!
Samalla tavoin voit valmistaa kakun myös tummasta suklaasta. Mausta seos silloin luomuappelsiininkuoriraasteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.