Valkosipulisämpylät

noin 35 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Herkulliset sämpylät valkosipulin ystäville.
Valkosipulisämpylät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 tl suolaa
  • 3 puristettua valkosipulinkynttä
  • 12 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • valkosipulinmakuista grillausöljyä

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää leipäsiirappi, suola ja valkosipuli. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Jaa taikina paloiksi, muotoile niistä pitkänomaisia sämpylöitä ja pane sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota 30 minuuttia.

Voitele grillausöljyllä. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Reseptin on laatinut

Dansukker