Valkosipulisämpylät

Leivo keiton kera herkulliset sämpylät todellisille valkosipulin ystäville.

noin 35 kpl

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
2 tl suolaa
3 puristettua valkosipulinkynttä
12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
valkosipulinmakuista grillausöljyä

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää leipäsiirappi, suola ja valkosipuli. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Jaa taikina paloiksi, muotoile niistä pitkänomaisia sämpylöitä ja pane sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota 30 minuuttia.

Voitele grillausöljyllä. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?