Vadelmatäytekakku vaahdotetulla pannacottakuorrutuksella

Vadelmatäytekakku vaahdotetulla pannacottakuorrutuksella on ihastuttava kakku ystävänpäivään ja muihin juhlahetkiin. Vaahdotetut pannacotat sopivat niin kakkujen täytteeksi kuin kuorrutukseen.

noin 9 annosta

1 vrk

Arviot (32 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja

Kostutukseen
noin 1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g itse tehtyä vadelmahilloa

Vaahdotettu vadelmapannacotta
100 g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
2/3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Vaahdotettu suklaapannacotta
80 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Koristeluun
syötäviä kukkia 
100 g tuoreita vadelmia
muutama marenki

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.

Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.

Valmista vadelmapannacottatäyte. Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.

Kiehauta kerma ja lisää hyytelösokeri Multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.

Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. 

Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.

Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.

Ota kakku esille ja levitä tai pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.

Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.