Ainekset
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja
Kostutukseen
noin 1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g itse tehtyä vadelmahilloa
Vaahdotettu vadelmapannacotta
100 g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
2/3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaahdotettu suklaapannacotta
80 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Koristeluun
syötäviä kukkia
100 g tuoreita vadelmia
muutama marenki
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
Valmista vadelmapannacottatäyte. Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.
Kiehauta kerma ja lisää hyytelösokeri Multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.
Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.
Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.
Ota kakku esille ja levitä tai pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.
Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?