Vadelmatäytekakku vaahdotetulla pannacottakuorrutuksella

Vadelmatäytekakku vaahdotetulla pannacottakuorrutuksella on ihastuttava kakku ystävänpäivään ja muihin juhlahetkiin. Vaahdotetut pannacotat sopivat niin kakkujen täytteeksi kuin kuorrutukseen.

noin 9 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (34 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja

Kostutukseen
noin 1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g itse tehtyä vadelmahilloa

Vaahdotettu vadelmapannacotta
100 g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
2/3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Vaahdotettu suklaapannacotta
80 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Koristeluun
syötäviä kukkia 
100 g tuoreita vadelmia
muutama marenki

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.

Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.

Valmista vadelmapannacottatäyte. Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.

Kiehauta kerma ja lisää hyytelösokeri Multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.

Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. 

Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.

Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.

Ota kakku esille ja levitä tai pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.

Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?