Ainekset
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja
Kostutukseen
noin 1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g itse tehtyä vadelmahilloa
Vaahdotettu vadelmapannacotta
100 g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
2/3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaahdotettu suklaapannacotta
80 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Koristeluun
syötäviä kukkia
100 g tuoreita vadelmia
muutama marenki
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
Valmista vadelmapannacottatäyte. Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.
Kiehauta kerma ja lisää hyytelösokeri Multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.
Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.
Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.
Ota kakku esille ja levitä tai pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.
Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.