Vadelmasydämet

25–30 kpl 1,5 tuntia
Leivo ystävänpäiväksi tai juhliin suloisia vadelmatäytteisiä sydänpikkuleipiä.
Vadelmasydämet
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 175 g jääkaappikylmää voita
    • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 munankeltuainen
    • 1–2 tl vettä

    Vadelmatäyte

    • 1 dl kotimaisia pakastevadelmia
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Väliin

    • maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai sitruunatahnaa

    Sekoita voi ja vehnäjauhot yleiskoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.  Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Sekoita sulaneet vadelmat ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Keitä noin minuutin ajan. Seoksen tulisi olla kiinteämpää kuin marmeladi. Kaada puhtaaseen purkkiin ja pane jääkaappiin jäähtymään.

    Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla noin 4 millin paksuiseksi. Ota piparkakkumuotilla sydämiä leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pienellä muotilla puoleen niistä sydän tai ympyrä keskelle.

    Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 8–10  minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät ne ruskistu liikaa. Anna jäähtyä kunnolla.

    Levitä eheille sydämille ohut kerros tuorejuustoa sekä keskelle nokare vadelmatäytettä. Paina päälle sydänaukkoinen pikkuleipä. Säilytä suljetussa rasiassa. 
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker