Vadelmasydämet

Leivo ystävänpäiväksi tai juhliin suloisia vadelmatäytteisiä sydänpikkuleipiä.

25–30 kpl

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (109 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
175 g jääkaappikylmää voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
1–2 tl vettä
Vadelmatäyte
1 dl kotimaisia pakastevadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Väliin
maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai sitruunatahnaa

Ohjeet

Sekoita voi ja vehnäjauhot yleiskoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.  Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita sulaneet vadelmat ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Keitä noin minuutin ajan. Seoksen tulisi olla kiinteämpää kuin marmeladi. Kaada puhtaaseen purkkiin ja pane jääkaappiin jäähtymään.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla noin 4 millin paksuiseksi. Ota piparkakkumuotilla sydämiä leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pienellä muotilla puoleen niistä sydän tai ympyrä keskelle.

Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 8–10  minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät ne ruskistu liikaa. Anna jäähtyä kunnolla.

Levitä eheille sydämille ohut kerros tuorejuustoa sekä keskelle nokare vadelmatäytettä. Paina päälle sydänaukkoinen pikkuleipä. Säilytä suljetussa rasiassa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?