Vadelmasydämet

Leivo ystävänpäiväksi tai juhliin suloisia vadelmatäytteisiä sydänpikkuleipiä.

25–30 kpl

1,5 tuntia

Arviot (104 kpl)

Ainekset

Murotaikina
175 g jääkaappikylmää voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
1–2 tl vettä
Vadelmatäyte
1 dl kotimaisia pakastevadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Väliin
maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai sitruunatahnaa

Ohjeet

Sekoita voi ja vehnäjauhot yleiskoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi.  Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita sulaneet vadelmat ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Keitä noin minuutin ajan. Seoksen tulisi olla kiinteämpää kuin marmeladi. Kaada puhtaaseen purkkiin ja pane jääkaappiin jäähtymään.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla noin 4 millin paksuiseksi. Ota piparkakkumuotilla sydämiä leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pienellä muotilla puoleen niistä sydän tai ympyrä keskelle.

Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 8–10  minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät ne ruskistu liikaa. Anna jäähtyä kunnolla.

Levitä eheille sydämille ohut kerros tuorejuustoa sekä keskelle nokare vadelmatäytettä. Paina päälle sydänaukkoinen pikkuleipä. Säilytä suljetussa rasiassa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.