Vadelmaiset pähkinäruudut

Vadelmaiset pähkinäruudut ovat Daim-rakeista pitävien suosikkileivonnainen.

noin 30 palaa

1½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

5 kananmunaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g hasselpähkinäjauhetta
½ dl perunajauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle
1 ps (100 g) Daim-rakeita

Tarjoiluun
3–4 dl kuohukermaa
(2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
½ l vadelmia

Ohjeet

Peitä uunipannu öljyllä tai juoksevalla margariinilla voidellulla leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kevyesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina uunipannuun ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele Daim-rakeet lämpimän kakkulevyn pinnalle. Jäähdytä hyvin ja paloittele terävällä veitsellä leikaten. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kera.

Vinkki!
Voit korvata pähkinäjauheen mantelijauheella.

Vinkki!
Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Täytä ja kuorruta sokerilla maustetulla kerma-rahkavaahdolla ja marjoilla. Koristele yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki!
Tarkista aina Daim-rakeiden senhetkinen tuoteseloste, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.