Vadelmaiset pähkinäruudut

Vadelmaiset pähkinäruudut ovat Daim-rakeista pitävien suosikkileivonnainen.

noin 30 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 kananmunaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g hasselpähkinäjauhetta
½ dl perunajauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle
1 ps (100 g) Daim-rakeita

Tarjoiluun
3–4 dl kuohukermaa
(2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
½ l vadelmia

Ohjeet

Peitä uunipannu öljyllä tai juoksevalla margariinilla voidellulla leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kevyesti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina uunipannuun ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele Daim-rakeet lämpimän kakkulevyn pinnalle. Jäähdytä hyvin ja paloittele terävällä veitsellä leikaten. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmien kera.

Vinkki!
Voit korvata pähkinäjauheen mantelijauheella.

Vinkki!
Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Täytä ja kuorruta sokerilla maustetulla kerma-rahkavaahdolla ja marjoilla. Koristele yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki!
Tarkista aina Daim-rakeiden senhetkinen tuoteseloste, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?