Vadelmainen suklaakakku

Hyydytetty suklaakakku raikastuu vadelmilla, joita on sekä täytteessä että pinnalla.

8–10 annosta

4 tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

Pohja

2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä

200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Pinnalle

1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta. Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!