Vadelmainen suklaakakku

Hyydytetty suklaakakku raikastuu vadelmilla, joita on sekä täytteessä että pinnalla.

8–10 annosta

4 tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

Pohja

2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä

200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Pinnalle

1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta. Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.