Vadelma-suklaafudget

Tarjoile ystäville tai pakkaa lahjaksi herkullista valkosuklaafudgea vadelmarouheella maustettuna.

20 kpl

Valmistus 35 min, jähmettyminen 6 h

Arviot (15 kpl)

Ainekset

400 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
65 g voita
65 g kuohukermaa
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
100 g valkosuklaata, rouhittuna
pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

1. Vuoraa n. 10x20 cm:n leipävuoka leivinpaperilla. Voitele paperia kevyesti öljyllä.

2. Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa ja vadelmarouhe isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet, lisää sitten lämpöä ja sekoittele varovaisesti, kunnes seos saavuttaa 118 asteen lämpötilan (ole varovainen, seos voi kuohua tässä vaiheessa).

3. Siirrä seos pois liedeltä kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja sekoita hiljalleen vatkaimilla joukkoon. Lisää sitten vatkaimen nopeutta ja vatkaa fudgemassaa, kunnes se on paksua ja “kuivahkoa”. Valmis fudgemassa pitää muotonsa.

4. Voit tässä vaiheessa lisätä seokseen vadelmarouheen (säästä myös koristeeksi) hellästi sekoittaen. Kaavi sitten fudgemassa valmisteltuun vuokaan ja painele se tasaiseksi lastalla. Ripottele pinnalle loppu vadelmarouhe ja painele sitä vähän pinnalle.

5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ensin tunnin ajan ja peitä sitten foliolla, ja laita jääkaappiin jähmettymään kuudeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Irrota valmis fudgemassa vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Tarjoile tai pakkaa lahjaksi!

Vinkki!
Jos haluat tehdä isomman satsin, tee resepti tuplana 20x20 cm:n vuokaan!

Vinkki!
Jos haluat paahteisemman makuisia fudgeja, voit vaihtaa osan erikoishienosta sokerista fariinisokeriin, suklaisempiin versioihin voit lisätä sokeriliemeen ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.