Vadelma-pistaasisemifreddo

Katso vadelma-pistaasisemifreddon resepti – se on makoisan täyteläinen vadelmajälkiruoka kesäiltaan. Karamellisoidut pistaasipähkinät viimeistelevät herkun.

n. 10 annosta

PT40M

40 min + 5 tuntia pakastimessa

Arviot (47 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmaseos
250 g vadelmia
1 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1/2 sitruunan mehu

Semifreddo
5 keltuaista
2 valkuaista
150 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Karamellisoidut pistaasipähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g kuorittuja ja suolattomia pistaasipähkinöitä

(tuoreita vadelmia koristeluun)

Ohjeet

1. Painele vadelmat siivilän läpi kattilaan. Lisää hillosokeri, glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä.

2. Vuoraa pitkänomainen vuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

4. Vatkaa keskenään keltuaiset, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

5. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

6. Vaahdota kerma erilisessä kulhossa.

7. Kääntele varovasti kermavaahto keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. Pyöräytä vielä joukkoon 2/3 vadelmaseoksesta.

8. Kaada massa vuokaan ja lisää päälle loppu vadelmaseos. Vedä lusikalla tai veitsellä kuvioita vadelmaseokseen. Pane vuoka pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

9. Lämmitä uuni 175 °C:een. Sekoita siirappi, sokeri ja suola kattilassa. Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita joukkoon pistaasipähkinät. Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 12–15 minuuttia. Sekoita kerran paahtumisen aikana. Rouhi pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet.

10. Ota semifreddo pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle pähkinärouhe. (Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.