Ainekset
Vadelmaseos
250 g vadelmia
1 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1/2 sitruunan mehu
Semifreddo
5 keltuaista
2 valkuaista
150 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Karamellisoidut pistaasipähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g kuorittuja ja suolattomia pistaasipähkinöitä
(tuoreita vadelmia koristeluun)
Ohjeet
1. Painele vadelmat siivilän läpi kattilaan. Lisää hillosokeri, glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Vuoraa pitkänomainen vuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Vatkaa keskenään keltuaiset, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Vaahdota kerma erilisessä kulhossa.
7. Kääntele varovasti kermavaahto keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. Pyöräytä vielä joukkoon 2/3 vadelmaseoksesta.
8. Kaada massa vuokaan ja lisää päälle loppu vadelmaseos. Vedä lusikalla tai veitsellä kuvioita vadelmaseokseen. Pane vuoka pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
9. Lämmitä uuni 175 °C:een. Sekoita siirappi, sokeri ja suola kattilassa. Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita joukkoon pistaasipähkinät. Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 12–15 minuuttia. Sekoita kerran paahtumisen aikana. Rouhi pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet.
10. Ota semifreddo pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle pähkinärouhe. (Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.)
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.