Ainekset
Vadelmaseos
250 g vadelmia
1 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1/2 sitruunan mehu
Semifreddo
5 keltuaista
2 valkuaista
150 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Karamellisoidut pistaasipähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g kuorittuja ja suolattomia pistaasipähkinöitä
(tuoreita vadelmia koristeluun)
Ohjeet
1. Painele vadelmat siivilän läpi kattilaan. Lisää hillosokeri, glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Vuoraa pitkänomainen vuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Vatkaa keskenään keltuaiset, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Vaahdota kerma erilisessä kulhossa.
7. Kääntele varovasti kermavaahto keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. Pyöräytä vielä joukkoon 2/3 vadelmaseoksesta.
8. Kaada massa vuokaan ja lisää päälle loppu vadelmaseos. Vedä lusikalla tai veitsellä kuvioita vadelmaseokseen. Pane vuoka pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
9. Lämmitä uuni 175 °C:een. Sekoita siirappi, sokeri ja suola kattilassa. Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita joukkoon pistaasipähkinät. Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 12–15 minuuttia. Sekoita kerran paahtumisen aikana. Rouhi pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet.
10. Ota semifreddo pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle pähkinärouhe. (Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.)
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?