Vadelma-limettisima

Raikkaan makea vadelma-limettisima maistuu varmasti jokaiselle! Kauniin tummanpunainen ja täyteläinen sima valmistuu helposti fariinisokerilla.

noin 1 viikko

Arviot (280 kpl)

Ainekset

5 luomulimetin kuori ja mehu

4 l vettä

200 g (n. 3 dl) pakastevadelmia

500 g Dansukker Fariinisokeria

herneen kokoinen (halkaisija 7 mm) pala tuorehiivaa

Pullotukseen

rusinoita

Ohjeet

Pese limetit huolellisesti ja raasta kuoret. Kiehauta vesi kattilassa, lisää vadelmat ja limetin kuoret. Keitä poreillen n. 5 minuuttia. Ota sivuun pullotusta varten ¼ dl fariinisokeria. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon loput fariinisokerista ja limetin mehu, sekoita huolellisesti. Jäähdytä neste huoneenlämpöiseksi. Ota pieni määrä nestettä kattilasta ja sekoita siihen tuorehiiva. Sekoita hiivaseos huolellisesti koko simaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen fariinisokeria ja rusinoita. Siivilöi ja pullota sima. Jätä pulloihin ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.