Vadelma-lakritsihillo

Anna lahjaksi purkillinen hilloiloa tai herkuttele itse – pirteä vadelma-lakritsihillo hurmaa maullaan.

n. 1 litra

PT25M

20 min

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

0,5 dl (luomu)limetin mehua
1 kg vadelmia
500 g Dansukker Hillosokeria
2–3 tl lakritsi- tai lakritsijuurijauhetta
1–2 (luomu)limetin raastettu kuori

Lisäksi: puhdas 1 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi

Ohjeet

Mittaa kattilaan limettimehu ja vadelmat. Kuumenna, kunnes kattilasta nousee höyryä. Lisää hillosokeri ja lakritsijauhe koko ajan hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla. Lisää limetinkuoriraaste ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana. Purkita kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?