Ainekset
2 appelsiinia
4 l vettä
300 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
300 g Dansukker Taloussokeria
200 g Dansukker Fariinisokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Ohjeet
Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien oranssi pintaosa kuorimaveitsellä. Purista mehu.
Mittaa kattilaan puolet vedestä, appelsiininkuoret, mehu ja vadelmat (pakastevadelmat jäisinä).
Kumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
Siivilöi vedestä vadelmat ja appelsiininkuoret. Lisää joukkoon sokerit ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää loput vedestä kylmänä.
Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.
Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.
Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.
Kuori vaahto siman pinnalta ja kaada sima pulloihin.
Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista 5–7 päivän kuluessa pullotuksesta. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine ainakin alkuvaiheessa kerran tai pari päivässä avaamalla korkki. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.