Vadelma-appelsiinisima

Kauniin punainen vadelma-appelsiinisima juhlistaa kevättä ja kesää. Voit korvata appelsiinit sitruunalla. Sokerien suhteella saat säädettyä siman väriä ja makua.

4 litraa

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 appelsiinia
4 l vettä
300 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
300 g Dansukker Taloussokeria
200 g Dansukker Fariinisokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Ohjeet

Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien oranssi pintaosa kuorimaveitsellä. Purista mehu.

Mittaa kattilaan puolet vedestä, appelsiininkuoret, mehu ja vadelmat (pakastevadelmat jäisinä).

Kumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

Siivilöi vedestä vadelmat ja appelsiininkuoret. Lisää joukkoon sokerit ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.

Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.

Kuori vaahto siman pinnalta ja kaada sima pulloihin.

Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista 5–7 päivän kuluessa pullotuksesta. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine ainakin alkuvaiheessa kerran tai pari päivässä avaamalla korkki. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?