Ainekset
2 appelsiinia
4 l vettä
300 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
300 g Dansukker Taloussokeria
200 g Dansukker Fariinisokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Ohjeet
Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien oranssi pintaosa kuorimaveitsellä. Purista mehu.
Mittaa kattilaan puolet vedestä, appelsiininkuoret, mehu ja vadelmat (pakastevadelmat jäisinä).
Kumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
Siivilöi vedestä vadelmat ja appelsiininkuoret. Lisää joukkoon sokerit ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää loput vedestä kylmänä.
Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.
Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.
Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.
Kuori vaahto siman pinnalta ja kaada sima pulloihin.
Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista 5–7 päivän kuluessa pullotuksesta. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine ainakin alkuvaiheessa kerran tai pari päivässä avaamalla korkki. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?