Vaaleat kristallipiparit

Vaaleiden ohuiden piparien päälle ripotellaan ohuesti hienoa kidesokeria ennen paistoa ja heti paiston jälkeen.

PT40M

30 min + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 kananmuna
230 g (4 dl) vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl neilikkaa

Ripotteluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mausteet, siivilöi seos rasva-kananmunaseokseen ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja säilytä jääkaapissa seuraavan päivään.

Kauli taikina pienissä erissä noin parin mm:n vahvuiseksi. Painele piparit ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle.

Paista 160–170 asteessa 6–8 minuuttia. Ripottele toinen kerros sokeria kuumien pikkuleipien päälle välittömästi uunista ottamisen jälkeen. Jäähdytä ritilän päällä.

Vinkki!
Paista kerralla pellillinen samanlaisia pipareita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?