Ainekset
150 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 kananmuna
230 g (4 dl) vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl neilikkaa
Ripotteluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi vaaleaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mausteet, siivilöi seos rasva-kananmunaseokseen ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja säilytä jääkaapissa seuraavan päivään.
Kauli taikina pienissä erissä noin parin mm:n vahvuiseksi. Painele piparit ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle.
Paista 160–170 asteessa 6–8 minuuttia. Ripottele toinen kerros sokeria kuumien pikkuleipien päälle välittömästi uunista ottamisen jälkeen. Jäähdytä ritilän päällä.
Vinkki!
Paista kerralla pellillinen samanlaisia pipareita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?