Vaalea greippisima

1 vrk + n. 5 vrk
Sitruuna ei ole ainoa siman maustaja. Kirpeä greippi antaa makua simaan.
Vaalea greippisima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 greippiä
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 500 g Dansukker Taloussokeria
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Leikkaa veitsikuoritut greipit kalvottomiksi lohkoiksi suoraan siman valmistusastiaan. Kaada sokerit ja kiehuva vesi päälle. Jäähdytä 40 asteeseen ja sekoita hiiva joukkoon. Anna käydä yön yli huoneenlämmössä. Siivilöi ja pullota sima. Pane pulloihin teelusikallinen sokeria ja pari rusinaa. Säilytä greippisima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi noin 4–5 päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker