Uunipunajuuria ja fetajuustoa

Makeat uunipunajuuret ja suolainen fetajuusto ovat hyvin maistuva makupari.

4 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 punajuurta
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl juoksevaa margariinia
1–2 tl sormisuolaa
200 g fetajuustoa
50 g pinjansiemeniä
Kastike
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl öljyä
2 rkl balsamietikkaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 maustemitallinen (1/5 tl) jauhettua fenkolia

Ohjeet

Pese punajuuret ja keitä niitä noin 30 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Huuhtele ne kylmässä vedessä ja hankaa kuoret irti. Lohko punajuuret neljään osaan ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita siirappi ja margariini ja kaada punajuurien päälle. Ripottele pinnalle suolaa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Jaa punajuuret tarjoilulautasille. Murenna joukkoon fetajuusto ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskottele päälle kastike tai tarjoa se erikseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?