Ainekset
5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl vettä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Maustevaihtoehtoja
• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 1 g sahramia
• n. 300–400 g tuoreita marjoja tai hedelmiä paloina
• n. 250 g rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
• 100 g raastettua porkkanaa + 200 g valutettua ananasmurskaa + 50 g saksanpähkinöitä
• 300 g raastettua kesäkurpitsaa + 1 luomulimetin raastettu kuori
Koristeluvaihtoehtoja
• Dansukker Tomusokeria sekoitettuna pieneen määrään vettä (+ elintarvikeväriä)
• 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa + 2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria + 1 luomusitruunan raastettu kuori (+ elintarvikeväriä)
• n. 5 dl Dansukker Tomusokeria + 2 rkl kaakaojauhetta + 1/2 dl kahvia + 50 g sulatettua voita tai margariinia, pinnalle kookoshiutaleita
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Lisää haluamasi mausteet.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25–35 minuuttia. Kumoa kakkulevy ja anna jäähtyä.
Koristele haluamallasi tavalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?