Uunipellillinen leivonnaisia

Mausta ja koristele helppo peltileivonnainen makusi mukaan. Kokeile marjoja, kuivahedelmiä ja porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta!

noin 40 kpl

50 minuuttia

Arviot (93 kpl)

Ainekset

5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl vettä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Maustevaihtoehtoja
• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 1 g sahramia
• n. 300–400 g tuoreita marjoja tai hedelmiä paloina
• n. 250 g rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
• 100 g raastettua porkkanaa + 200 g valutettua ananasmurskaa + 50 g saksanpähkinöitä
• 300 g raastettua kesäkurpitsaa + 1 luomulimetin raastettu kuori
Koristeluvaihtoehtoja
• Dansukker Tomusokeria sekoitettuna pieneen määrään vettä (+ elintarvikeväriä)
• 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa + 2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria + 1 luomusitruunan raastettu kuori (+ elintarvikeväriä)
• n. 5 dl Dansukker Tomusokeria + 2 rkl kaakaojauhetta + 1/2 dl kahvia + 50 g sulatettua voita tai margariinia, pinnalle kookoshiutaleita

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Lisää haluamasi mausteet.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25–35 minuuttia. Kumoa kakkulevy ja anna jäähtyä.

Koristele haluamallasi tavalla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.