Uudenvuoden 'sokeritina'

Uudenvuoden 'sokeritina'
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

1/2 dl Dansukker Taloussokeria


1. Kuumenna 1/2 dl sokeria varrellisessa kasarissa puulastalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, kun sokeri on saanut hieman väriä. Tasoita loput sokeripaakut tasaiseksi massaksi.

2. Kaada kuuma massa nopeasti kylmään veteen ja nosta "sokeritina" nopeasti reikäkauhalla vedestä pois.

3. Kaada kattila täyteen kuumaa vettä ja puhdista hetken kuluttua astianpesuharjalla.

Sokerikiteet tai lasimainen sokeri liukenee helposti suussa, mutta sokeri sulaa vasta yli 180 °C:ssa. Tinan sulamispiste on noin 230 °C. Voit myös valaa sokeria uutena vuonna. Käsittele sulanutta sokerimassaa yhtä varovaisesti kuin tinaa! Tämä "tina" on ekologista. Maistaakin sitä voi.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker