Up side down -kakku ananaksesta

Tuoreesta ananaksesta tehty keikauskakku maistuu lämpimänä jäätelön kera.

12 annosta

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 tuore ja kypsä ananas
30 g voita
3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kirsikkatomaattia
Kakku
250 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
jäätelöä
Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Voitele tai leivinpaperoi 22 x 27 cm:n vuoka. Leikkaa ananaksesta kuusi, noin 1 1/2 cm:n kiekkoa, kuori ja poista puumainen keskiosa omenaporalla.

Vedä jääkaappikylmä voi ohuiksi lastuiksi ja levitä lastut vuokaan. Ripottele muscovadosokeri päälle ja valuta siirappi vuokaan. Aseta ananasviipaleet sokerin päälle ja pane halkaistut kirsikkatomaatit ananasrenkaiden keskellä oleviin reikiin. 

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan. Paista 150–175 asteessa 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä pinta tarvittaessa foliolla liian tummumisen estämiseksi.

Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Tarjoa lämmin kakku jäätelön ja vaalean siirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.