Up side down -kakku ananaksesta

Tuoreesta ananaksesta tehty keikauskakku maistuu lämpimänä jäätelön kera.

12 annosta

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 tuore ja kypsä ananas
30 g voita
3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kirsikkatomaattia
Kakku
250 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
jäätelöä
Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Voitele tai leivinpaperoi 22 x 27 cm:n vuoka. Leikkaa ananaksesta kuusi, noin 1 1/2 cm:n kiekkoa, kuori ja poista puumainen keskiosa omenaporalla.

Vedä jääkaappikylmä voi ohuiksi lastuiksi ja levitä lastut vuokaan. Ripottele muscovadosokeri päälle ja valuta siirappi vuokaan. Aseta ananasviipaleet sokerin päälle ja pane halkaistut kirsikkatomaatit ananasrenkaiden keskellä oleviin reikiin. 

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan. Paista 150–175 asteessa 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä pinta tarvittaessa foliolla liian tummumisen estämiseksi.

Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Tarjoa lämmin kakku jäätelön ja vaalean siirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?