Ainekset
Kakkutaikina
125 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl unikonsiemeniä
1/2 dl ranskankermaa tai kermaa
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 sitruunan mehu
Koristeluun
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
tuoreita mustikoita
Ohjeet
1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja unikonsiemenet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon myös ranskankerma ja sitruunankuoriraaste.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 2 l). Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50–60 min. Tarkista kypsyys tikulla.
4. Anna kakun jäähtyä. Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja valuta kuorrutus kakun päälle. Koristele sitruunankuoriraasteella ja mustikoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?