Ainekset
Kakkutaikina
125 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl unikonsiemeniä
1/2 dl ranskankermaa tai kermaa
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 sitruunan mehu
Koristeluun
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
tuoreita mustikoita
Ohjeet
1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja unikonsiemenet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon myös ranskankerma ja sitruunankuoriraaste.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 2 l). Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50–60 min. Tarkista kypsyys tikulla.
4. Anna kakun jäähtyä. Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja valuta kuorrutus kakun päälle. Koristele sitruunankuoriraasteella ja mustikoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.