Unelmien marjakakku

(8–10 annosta) 1½ tuntia
Helppo mutta näyttävä kesäkakku täytetään sitruunaliköörillä maustetulla mascarponella ja kruunataan marjakeolla.
Unelmien marjakakku
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • noin 1 dl sitruunalimonadia (tai ½ dl sitruunalikööriä + ½ dl vettä)

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • ½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ dl sitruunalikööriä (esim. Limoncello)

Täytteeksi ja pinnalle

  • noin 1 l marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)

Viimeistelyyn

  • Dansukker Tomusokeria
  • syötäviä kukkia

1. Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 17–19 cm:n kakkuvuoka. Käytä leivittämiseen kookoshiutaleita, korppujauhoja, mantelijauhetta tai pähkinärouhetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle työpöydälle.

5. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri. Mausta vaahto sitruunaliköörillä.

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Siirrä pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt sitä mukaa kuin täytät kakkua.

7. Levitä kakkulevylle kolmasosa mascarponevaahdosta ja ripottele täytteen päälle runsaasti marjoja, tee loput kerrokset samoin.

8. Peitä pinta runsaalla marjakeolla.

9. Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syötävillä kukilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker