Ainekset
3 kananmunaa
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
noin 1 dl sitruunalimonadia (tai ½ dl sitruunalikööriä + ½ dl vettä)
Täyte ja kuorrutus
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl sitruunalikööriä (esim. Limoncello)
Täytteeksi ja pinnalle
noin 1 l marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
syötäviä kukkia
Ohjeet
1. Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 17–19 cm:n kakkuvuoka. Käytä leivittämiseen kookoshiutaleita, korppujauhoja, mantelijauhetta tai pähkinärouhetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle työpöydälle.
5. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri. Mausta vaahto sitruunaliköörillä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Siirrä pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt sitä mukaa kuin täytät kakkua.
7. Levitä kakkulevylle kolmasosa mascarponevaahdosta ja ripottele täytteen päälle runsaasti marjoja, tee loput kerrokset samoin.
8. Peitä pinta runsaalla marjakeolla.
9. Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syötävillä kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?