Unelmien marjakakku

Leivo unelmien marjakakku! Helppo mutta näyttävä kesäkakku täytetään sitruunaliköörillä maustetulla mascarponella ja kruunataan marjakeolla.

(8–10 annosta)

PT1H

1½ tuntia

Arviot (106 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
noin 1 dl sitruunalimonadia (tai ½ dl sitruunalikööriä + ½ dl vettä)

Täyte ja kuorrutus
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl sitruunalikööriä (esim. Limoncello)

Täytteeksi ja pinnalle
noin 1 l marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)

Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 17–19 cm:n kakkuvuoka. Käytä leivittämiseen kookoshiutaleita, korppujauhoja, mantelijauhetta tai pähkinärouhetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle työpöydälle.

5. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri. Mausta vaahto sitruunaliköörillä.

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Siirrä pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt sitä mukaa kuin täytät kakkua.

7. Levitä kakkulevylle kolmasosa mascarponevaahdosta ja ripottele täytteen päälle runsaasti marjoja, tee loput kerrokset samoin.

8. Peitä pinta runsaalla marjakeolla.

9. Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syötävillä kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.