Unelmien marjakakku

Leivo unelmien marjakakku! Helppo mutta näyttävä kesäkakku täytetään sitruunaliköörillä maustetulla mascarponella ja kruunataan marjakeolla.

(8–10 annosta)

1½ tuntia

Arviot (106 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
noin 1 dl sitruunalimonadia (tai ½ dl sitruunalikööriä + ½ dl vettä)

Täyte ja kuorrutus
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl sitruunalikööriä (esim. Limoncello)

Täytteeksi ja pinnalle
noin 1 l marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)

Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 17–19 cm:n kakkuvuoka. Käytä leivittämiseen kookoshiutaleita, korppujauhoja, mantelijauhetta tai pähkinärouhetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakkupohja leivinpaperin päälle työpöydälle.

5. Vaahdota kerma, mascarpone ja sokeri. Mausta vaahto sitruunaliköörillä.

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Siirrä pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt sitä mukaa kuin täytät kakkua.

7. Levitä kakkulevylle kolmasosa mascarponevaahdosta ja ripottele täytteen päälle runsaasti marjoja, tee loput kerrokset samoin.

8. Peitä pinta runsaalla marjakeolla.

9. Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syötävillä kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.