Tuulihattudonitsit

Tuulihattutaikina voidaan muotoilla myös donitsien muotoon ja täyttää kermalla ja koristella tomusokeriraidoilla.

16–18 kpl

50 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

3 dl vettä
150 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 munaa

Täyte
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sen verran, että seoksesta tulee paksu, mutta pursotettava
(pinkkiä pastaväriä)

Ohjeet

Mittaa vesi ja voi kattilaan. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seoksesta muodostuu yhtenäinen taikina. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Pursota taikinasta donitsin mallisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneet ja saaneet väriä. Jäähdytä.

Puolita tuulihattudonitsit kahteen osaan. Nosta kannet pois ja laita alemmat osat tarjottimelle. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma puolikkaille ja nosta päälle kannet.

Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita raitoja tuulihattudonitsien pinnalle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.