Ainekset
3 dl vettä
150 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 munaa
Täyte
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sen verran, että seoksesta tulee paksu, mutta pursotettava
(pinkkiä pastaväriä)
Ohjeet
Mittaa vesi ja voi kattilaan. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seoksesta muodostuu yhtenäinen taikina. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Pursota taikinasta donitsin mallisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneet ja saaneet väriä. Jäähdytä.
Puolita tuulihattudonitsit kahteen osaan. Nosta kannet pois ja laita alemmat osat tarjottimelle. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma puolikkaille ja nosta päälle kannet.
Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita raitoja tuulihattudonitsien pinnalle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?