Tuulihattudonitsit - vappuleivonnaiset - Dansukker

Tuulihattudonitsit

16–18 kpl 50 minuuttia
Tuulihattutaikina voidaan muotoilla myös donitsien muotoon ja täyttää kermalla ja koristella tomusokeriraidoilla.
Tuulihattudonitsit
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • 150 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa

Täyte

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1–2 rkl vettä tai sen verran, että seoksesta tulee paksu, mutta pursotettava
  • (pinkkiä pastaväriä)

Mittaa vesi ja voi kattilaan. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seoksesta muodostuu yhtenäinen taikina. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Pursota taikinasta donitsin mallisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneet ja saaneet väriä. Jäähdytä.

Puolita tuulihattudonitsit kahteen osaan. Nosta kannet pois ja laita alemmat osat tarjottimelle. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma puolikkaille ja nosta päälle kannet.

Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita raitoja tuulihattudonitsien pinnalle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;