Ainekset
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
2 dl kuohukermaa
2 dl manteleita rouhittuna (tai valmista mantelirouhetta)
1 dl Turkinpippurimakeisia rouhittuna (tai valmista Turkinpippurirouhetta)
Ohjeet
Kiehauta sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa silloin tällöin sekoittaen.
Alenna lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20–30 minuuttia (134 °C), kunnes seos on paksua. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
Rouhi keittämisen aikana mantelit ja makeiset. Kaada puolet rouheesta leivinpaperoidulle pienelle pellille.
Kun toffeeseos on valmis, sekoita joukkoon loput rouheet ja kaada seos pellille. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Murra toffeelevy paloiksi ja säilytä purkissa. Voipaperipalat kerrosten välissä estävät palojen tarttumisen kiinni toisiinsa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!