Ainekset
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
2 dl kuohukermaa
2 dl manteleita rouhittuna (tai valmista mantelirouhetta)
1 dl Turkinpippurimakeisia rouhittuna (tai valmista Turkinpippurirouhetta)
Ohjeet
Kiehauta sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa silloin tällöin sekoittaen.
Alenna lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20–30 minuuttia (134 °C), kunnes seos on paksua. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
Rouhi keittämisen aikana mantelit ja makeiset. Kaada puolet rouheesta leivinpaperoidulle pienelle pellille.
Kun toffeeseos on valmis, sekoita joukkoon loput rouheet ja kaada seos pellille. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Murra toffeelevy paloiksi ja säilytä purkissa. Voipaperipalat kerrosten välissä estävät palojen tarttumisen kiinni toisiinsa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?