Ainekset
Pohja
150 g margariinia tai voita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g Kuningatar-tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 muna
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g vadelmia
100 g mansikoita tai muita marjoja
Koristeluun
kirsikoita ja/tai tuoreita mansikoita/muita marjoja
Ohjeet
Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset marjoja lukuunottamatta. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Tiputa uunin lämpötila 200 asteeseen. Jatka piiraan paistamista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hieman väriä pintaan. Koristele tuoreilla marjoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.