Tulinen tomaattimarmeladi

Tomaattimarmeladissa on sekä tuoreita tomaatteja että aurinkokuivattuja tomaatteja.

PT40M

35 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg tomaatteja
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1–2 chilipalkoa tai 2 rkl Sweet chili -kastiketta
1 kg Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Poista tomaattien kuori kalttaamalla: tee viilto tomaatin molempiin päihin, poista kannat ja kasta pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Kuutioi tomaatit. Halkaise chilit ja poista siemenet. Silppua chilit ja aurinkokuivatut tomaatit.

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen kymmenisen minuuttia.

Poista vaahto pinnalta ja jäähdytä. Kaada kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.