Ainekset
4 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
½ kurkku
4 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Ohjeet
1. Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.
2. Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia. Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
3. Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, glukoosisiirappi, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista.
Tarjoa salaatinkastikkeena tai rapeakuorisen leivän kanssa.
Resepti: Aki Wahlman
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?