Tryffelit - pieni makea tarjottava - Dansukker

Tryffelit

50–60 kpl 15 minuuttia + 1 vrk
Suklaista tryffelimassaa vatkaamalla voit tehdä kuohkeita tryffeleitä.
Tryffelit
Arvioi: (62kpl)

Ainekset

  • 125 g kookosrasvaa
  • 50 g taloussuklaata
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 kananmuna
  • 3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
  • 60 kpl konvehtivuokia

Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä, lisää suklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat kunnolla sulaneet rasvaan. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri hyvin sekoittaen joukkoon ja anna seoksen jäähtyä. Levitä konvehtivuoat tarjottimelle.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookosrasva-suklaaseos joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kopauta astiaa muutamia kertoja pöytään kuplien poistamiseksi. Täytä konvehtivuoat seoksella. Anna tryffeleiden kovettua jääkaapissa vuorokauden ajan. Tarjoa jääkaappikylminä.

Kuohkeat tryffelit
Laita vatkattu, pehmeästi valuva tryffeliseos jääkaappiin noin tunniksi. Jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa. Pane leivinpaperi tarjottimelle ja ripottele päälle ohut kerros tomusokeria. Annostele tryffelimassa kahdella teelusikalla kokkareiksi leivinpaperin päälle. Siivilöi kerros kaakaojauhetta tryffeleiden pinnalle ja pane tarjotin vuorokaudeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;