Traktorikakku

Lasten maatilakutsuilla pöytään pörrää vihreästä marsipaanista muotoiltu traktorikakku.

noin 10 palaa

PT1H

3 tuntia

Arviot (26 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
2 dl kaakaojauhetta
5 dl maitoa
3 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g maustamatonta Philadelphia Light -juustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(2 banaania viipaleina)

Koristeluun
n. 300 g vihreää marsipaania
150 g mantelimassaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
keltaista ja mustaa elintarvikeväriä
50 g tummaa suklaata

Ohjeet

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Voitele ja leivitä paperi.

Sekoita kaakaojauhe, maito ja muscovadosokeri kattilassa ja kiehauta. Anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinaan yhdessä maitoseoksen kanssa. Kaada taikina uunipannulle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kumoa kakkupohja paperin päälle ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa kakkupohjasta traktorin kori ja kaksi pyörää. Halkaise kori ja pyörät ja levitä täytettä niiden toiselle puoliskolle. Pane toinen puolisko täytteen päälle. Päällystä traktorin kori vihreällä marsipaanilla. Leikkaa pois ylimääräinen marsipaani.

Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Erota neljäsosa mantelimassasta ja värjää se keltaisella elintarvikevärillä. Värjää loput mustaksi. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi. Levitä musta mantelimassa pyörien pinnalle. Ota keltaisesta mantelimassasta kaksi ympyrää ja pane ne pyörien päälle. Koristele kakku lopuksi yli jääneellä marsipaanilla ja sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.