Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä
Täyte
2 rkl voita tai margariinia
2 sipulia
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria
3 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa tai 1/4 tl kuivattua oreganoa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai 1/2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl suolaa
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
200 g kirsikkatomaatteja
200 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
Ohjeet
Nypi rasva, fariinisokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti joukkoon ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää silputut sipulit ja fariinisokeri. Kääntele hetki. Lisää tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet, yrtit, suola ja sambal oelek. Kuumenna.
Levitä seos piiraspohjan päälle. Laita päälle kirsikkatomaatit kokonaisina tai puolitettuina. Ripottele päälle juustoraaste. Kaada päälle kerma. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Koristele tuoreella basilikalla tai oreganolla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?